четвъртък, 29 март 2012 г.

Ползи от складирането в логистиката

Складът е предназначен за търговските нужди. Представлява обширна търговска сграда , свързана със съхранението на стоки . Използва се от производители, износители, вносители, търговци на едро, както и от транспортния бизнес и митническото дело. Съществуват различни видове съхранение на склад като палетни хранилища, конзоли, системи за възстановяване, автоматизирано съхранение, индустриални полици. Складът предлага много ползи за производителите, заради систематизирания начин, по който се съхраняват стоките.





Предимства и характеристики
Ефективно използване на пространство: Някои от системите за съхранение в склад предлагам максимално оползотворяване на пространството. Използва се подовото пространство т.е. хоризонталното пространство, както и вертикалното пространство. Това означава, че палетите са високи до тавана и са поставени до стената. Позволява нареждането на предмети един върху друг без да се причиняват каквито и да е повреди. Освен това, всеки палет и заключваща се система и по този начин се предотвратява кражба или друг вид загуба. Системата дава възможност за ефективно използване на разходите и предлага пълно използване на пространството. При нужда може да се снабдите със самотоварач или стълба, за да достигнете по горните палети. От тези модерни услуги може да се възползвате при складиране в Пловдив, София, Варна и други големи градове в България.
Лесно разглобяване и демонтиране: Предметите за подземно съхранение могат лесно да се демонтират. Освен това те са много рентабилни. Всъщност те могат да бъдат част от евтина стратегия за съхранение. Те са построени между 2 пода на сграда и  са перфектни за съхранение на отпадъци.  
Автоматизирано съхранение: Склад със автоматизирано съхранение е най-добрата опция, защото намалява изразходването на човешка сила. И не само това. Също така намалява обхвата на грешките. Технологически може да бъде по-ценно от другите начини за физическо съхранение. Може да има обаче и ползи, които надминават фактора цена. Цялата система е автоматизирана и подобряването е бързо и лесно. Освен това софтуера може да бъде конфигуриран според нуждите на склада. Автоматизирано съхранение съществува в митнически склад в Пловдив и други големи градове. 

Освен всичко това има и специални индустриални хранилища. Съществува широк кръг от  рафтови стилове като чист метал, обикновени рафтове или телена мрежа. Има специални рафтове, покрити с гума, използвани за чупливи елементи. И не само това. Може да включите чекмеджета и специални заключващи системи в зависимост от Вашите нужди. 
Сградите за съхранение не са ограничават само до съхранение в склад. Има различни типове услуги за за индивидуални нужди като съхранение на коли, мебелно оборудване, лодки или гаражно съхранение. Тези съоръжения предлагат сложни услуги  като контрол на климатичните условия и други полезни са стоките технологии на съхранение. Именно услугите за складиране претърпяха огромни технологични промени. Съществува и биометрична система за допълнителна безопасност на складираните предмети. Към това може да се добави въоръжени пазачи и ежеминутно видео наблюдение.


Няма коментари:

Публикуване на коментар