събота, 5 май 2012 г.

Ефективно планиране на маршрута



Планирането на маршрута е сложен процес, който включва няколко сложни процедури, така че да бъде достигнато най - лесното транспортно решение. Всичко, което може да включва най - икономичното разстояние до възможните метеорологични промени трябва да бъде отчетно, когато се предприема планиране на маршрута за всяка зададена транспортна схема. Винаги има начин нещата да излезнат извън рамките на предвиденото. Но подготовката, знанието и предвиждането са ключът към предотвратяването на закъснения и неудобства.  Винаги е добре да се взима на предвид допълнително време при превоз на товари.






Първата и най - очевидна стъпка, когато някой е въвлечен в планирането е да се направи схема, основана на най - краткото разстояние, което трябва да се покрие от самолет или превозно средство. Това ще спести време и ще намали допълнителни разходи, свързани с гориво и поддръжка и оборудване на превозното средство. След като най - практичния път, базиран на най - приоритетните точки е начертан, планирането на маршрута се усложнява. Най - краткият път не винаги е най - бързият. Хората, които планират трябва да са наясно с други фактори и елементи, участващи в превоза, като трафик, презареждане, спирки и възможни метеорологични промени.



Когато се взима на предвид планирането, маршрута на желания транспорт трябва да бъде внимателно изследван за проблемни условия, като затворени пътища, ремонт на трасета, което може да причини натоварен трафик и по този начин да създаде сериозни закъснения. 



Маршрутът може да бъде променян на базата на промяна в превозното средство и колко често е нужно презареждане на гориво. Времето е най - голямото предизвикателство и  поради тази причина прогнозата за времето трябва да се следи редовно, за да се избегнат сериозни проблеми при наличие на опасни условия на шофиране.

Ако всички потенциални проблеми бъдат взети на предвид и разгледани в детайли рискът от закъснения и други недостатъци се свежда до минимум. Разглеждането и анализа на тези фактори може да отнеме на планиращия няколко часа, за да бъде завършено. Използването на софтуерни решения, създадени за да помогнат на планирането на маршрута могат да намалят, доста часове, прекарани в сметки и изчисления при формирането на оптималния маршрут. По този начин човекът, който планира транспорта има достатъчно време за реакция към неизбежни промени, които могат да се случат. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар